Boekenlijstje:

19 Boekencadeaus voor Persoonlijke Ontwikkeling voor 2024

De weg naar een nieuw jaar

Ahhh, het nieuwe jaar en al zijn goede voornemens. Voor velen is de jaarwisseling een moment om nieuwe intenties uit te spreken. Laten we daar niet cynisch over doen; het is prachtig! Het biedt een moment van reflectie. Om je in dit proces te ondersteunen, zie je hier een prachtige lijst met boeken die je kunnen helpen bij je persoonlijke ontwikkeling.

Welk boek past het beste bij jouw voornemens voor het nieuwe jaar? Of welk boek geef jij als cadeau aan iemand anders?

“Het rechtvaardigheidsgevoel” van Jonathan Haidt

Dit boek leert je begrijpen hoe moraal werkt en hoe je beter kunt communiceren met mensen die andere overtuigingen hebben, wat leidt tot verbeterde interpersoonlijke relaties. Lees hier meer over het boek.

“De keuze” van Edith Eger

Edith Eger inspireert je om de kracht van veerkracht en de mogelijkheid tot genezing te ontdekken, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Lees hier meer over het boek.

“De zin van het leven” van Fokke Obbema

Dit boek moedigt je aan om diepgaande gesprekken te voeren over wat echt belangrijk is, wat kan leiden tot meer inzicht in je eigen levensdoelen. Lees hier meer over het boek.

“Een zinvol leven” van Fokke Obbema

“Een zinvol leven” biedt inzicht in de zoektocht naar betekenis en doel in het leven, wat kan helpen bij het definiëren van je eigen levenspad. Lees hier meer over het boek.

“Dit is jouw leven” van Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen

“Dit is jouw leven” van Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen biedt praktische tools en inzichten om je welzijn en mentale veerkracht te versterken. Lees hier meer over het boek.

“De tirannie van verdienste” van Michael J. Sandel

Dit boek daagt je uit om na te denken over de rol van verdienste in de samenleving en kan je aanzetten tot reflectie over rechtvaardigheid en gelijkheid. Lees hier meer over het boek.

“Wat is je overkomen?” van Bruce D. Perry en Oprah Winfrey

“Wat is je overkomen?” geeft inzicht in trauma en herstel, wat kan helpen bij persoonlijke groei en genezing. Lees hier meer over het boek.

“Hoe overleven we?” van Francine Oomen

“Hoe overleven we?” van Francine Oomen biedt praktische tips en inzichten over het omgaan met veranderingen en uitdagingen in het leven. Lees hier meer over het boek.

“De zin van het bestaan” van Victor Frankl

Dit boek moedigt je aan om betekenis te vinden, zelfs in de meest moeilijke omstandigheden, wat kan leiden tot meer veerkracht en doelgerichtheid. Lees hier meer over het boek.

“Emotional Succes” van David DeSteno

“Emotional Succes” van David DeSteno helpt je emoties te begrijpen en beheersen om betere beslissingen te nemen en relaties te verbeteren.

“De moed van imperfectie” van Brené Brown

“De moed van imperfectie” leert je hoe je kwetsbaarheid kunt omarmen en zelfcompassie kunt ontwikkelen, wat bijdraagt aan persoonlijke groei. Lees hier meer over het boek.

“Ons feilbare denken” van Daniel Kahneman

Dit boek onthult de valkuilen van ons denkproces en helpt je om betere beslissingen te nemen in het dagelijks leven. Lees hier meer over het boek.

“Het geschenk” van Edith Eger

“Het geschenk” biedt inzicht in de kracht van vergeving en het loslaten van het verleden voor persoonlijke heling. Lees hier meer over het boek.

“Spreek als TED” van Carmine Gallo

Dit waardevolle boek leert effectieve communicatievaardigheden, waardoor je overtuigender en zelfverzekerder kunt spreken. Lees hier meer over het boek.

“De kunst van Kaizen” van Robert Maurer

Robert Maurer introduceert de kracht van kleine stappen voor het bereiken van grote doelen, wat je helpt bij het aanpakken van persoonlijke uitdagingen. Lees hier meer over het boek.

“Socrates op sneakers” van Elke Wiss

Dit boek inspireert tot filosofisch denken en het stellen van diepgaande vragen, wat je intellectueel en emotioneel kan verrijken. Lees hier meer over het boek.

“Slaap” van Matthew Walker

“Slaap” van Matthew Walker benadrukt het belang van goede slaapgewoonten voor je gezondheid en welzijn, wat kan leiden tot meer energie en focus. Lees hier meer over het boek.

“Het is niet met jou begonnen” van Mark Wolynn

Dit boek van Mark Wolynn onderzoekt generatiepatronen en hoe ze invloed hebben op je leven, waardoor je meer inzicht krijgt in je eigen gedrag en keuzes. Lees hier meer over het boek.

“De omwenteling: of de eeuw van de vrouw” van Suzanna Jansen

Dit boek moedigt aan tot reflectie over gendergelijkheid en het belang van vrouwen in de samenleving, wat kan bijdragen aan een groter bewustzijn en betrokkenheid bij dit onderwerp. Lees hier meer over het boek.

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.