De beste boeken van Storytel in 2024: Op het gebied van psychologie en persoonlijke ontwikkeling

Oh Storytel. Wat kan je fantastisch zijn met je grote aanbod aan (luister)boeken. Maar daarmee ben je ook best overweldigend. Want welk boek moet men nou kiezen uit je eindeloze bibliotheek?

Je kan natuurlijk boeken die je interessant lijken aan de boekenplank toevoegen, maar op een gegeven moment zie je op je eigen boekenplank ook door de bomen het bos niet meer… Of ben ik de enige die daar honderden boeken heeft bewaard en de lijst maar ziet blijven uitbreiden omdat ik steeds meer toevoeg dan wat ik kan lezen?

Soms kan een korte lijst met inspirerende titels beter helpen om een keuze te maken, dan door eindeloos lang door het aanbod van Storytel heen te scrollen.

Om die reden maakte ik hier een absolute top-10 van mijn favoriete boeken om als inspiratie te dienen. Schrap gewoon je hele boekenplank, en lees deze toppers. Dan zit je sowieso goed.

Denk je nou, ‘maar ik heb geen Storytel, wat heb ik dan aan de lijst?’. Natuurlijk zijn alle boeken ook gewoon als papieren exemplaar beschikbaar. Bij ieder boek is daarom een link naar Bol toegevoegd als je het boek liever echt in je handen houdt tijdens het lezen. En misschien vind je mijn review over Storytel ook nog interessant om voor jezelf te beslissen of jij misschien toch zelf ook een Storytel addict wordt. De review van Storytel lees je hier.

Genoeg gepraat, hier komt de lijst. In het kort vertel ik per boek waarom het in mijn top-10 staat en als je meer over het boek wil lezen kan je doorklikken naar de aparte blog die ik over ieder boek schreef.

‘Zachtop lachen’ van Malou Holshuijsen

Ik was gelijk verkocht door dit vlot geschreven boek, waarin Malou met humor schrijft over rauwe emoties, die er niet altijd mochten zijn. Ik geef niet graag spoilers weg, dus houd deze beschrijving bewust kort. Hier kan je meer lezen over wat het boek bij mij opriep.

‘De zin van het bestaan’ van Victor Frankl

Deze klassieker heeft enorm veel betekend voor zo veel mensen over de hele wereld. Het is het eerste boek wat ik je aan zou raden als je iets moeilijks hebt meegemaakt en je merkt dat je wel wat steun kan gebruiken om het een plek te geven. In deze blog schreef ik meer over wat het boek voor mij heeft betekend.

‘De moed van imperfectie’ van Brené Brown

Dit boek was voor mij zo’n eyeopener. Het heeft mijn houding tegenover mezelf en hoe ik me naar anderen verhoud veranderd. Mede door dit boek lukt het me om veel van mijn kwetsbaarheid, twijfels en onzekerheden online te delen en mij daar juist sterker door te voelen. Nu, jaren nadat ik dit boek voor het eerst las, besef ik weer hoeveel van wat ik vandaag weet, door dit boek komt. Lees hier de eerder blog die ik over het boek schreef.

‘Slaap’ van Matthew Walker

Het leek mij maar een slaapverwekkend thema. Wie gaat er nou een boek lezen over slaap? Dat dacht ik dus ook, en nu staat dit boek in de top-10. Ik vond het een super leerzaam boek, wat me ieder hoofdstuk bleef verrassen. Lees hier wat ik er eerder over het boek schreef.

‘De omwenteling: of de eeuw van de vrouw’ van Suzanna Jansen

Dit boek was voor mij de verrassing van het jaar. Ik kreeg door de omslag de indruk dat het om een romantisch roman ging. Niks mis mee, maar niet mijn soort literatuur. Maar nadat het boek mij meerdere malen werd aangeraden begon ik er toch aan. En wauw! Ik ontdekte zo veel over de geschiedenis van de vrouw in de afgelopen eeuw. Het heeft mijn beeld in veel opzichten veranderd en ik gun iedereen dezelfde leeservaring. Hier zie je wat ik eerder over het boek schreef.

‘Wij waren, Ik ben’ van Israel van Dorsten

De meesten kennen de kinderen van Ruinerwold wel. Israel, een van de kinderen vertelt in dit boek zijn verhaal. Ik raakte zo onder de indruk van de manier waarop hij zijn ervaringen beschrijft. Tijdens het lezen leer je veel over de menselijke psyche en de vorming van identiteit. Dit boek zou ik ieder persoon aanraden die in geïnteresseerd in de mens. Lees hier de eerdere blog die ik over het boek schreef.

‘Een klein leven’ van Hanya Yanagihara

Sommige boeken komen per toeval op je pad. Zo ook deze. Mijn schoonzusje tipte mij dit boek via WhatsApp. “Ik kwam deze tegen met HELE lovende recensies. Misschien ken je hem al hoor, maar toch”. Van mij krijgt dit boek ook een lovende recensie, die zet ik over een paar weken ook op mijn site.

‘Wat is je overkomen?’ van Bruce D. Perry en Oprah Winfrey

Dit boek staat eigenlijk alleen in het Engels op Storytel onder de titel ‘What happened to you?’. Het mooie aan deze Engelse versie is dat het door Bruce D. Perry en Oprah Winfrey zelf is ingesproken, waardoor het luisterboek nog meer de ondertitel van het boek eer aan doet, namelijk ‘gesprekken over trauma, veerkracht en herstel’. Lees hier wat ik nog meer over dit topboek schreef.

‘Nietzsches tranen’ van Irvin D. Yalom

Dit was het eerste boek van Irvin D. Yalom wat ik ooit las. De eerste van velen, gezien hij een van mijn favoriete schrijvers werd en ik later bijna al zijn boeken las. In dit roman verweeft Yalom fictie en werkelijkheid zo met elkaar dat het een 1+1=3 sommetje wordt. Namelijk fictie+werkelijkheid=fantastisch boek. Ik breid hier verder over uit in de aparte blog die ik over het boek schreef.

‘De kunst van Kaizen’ van Robert Maurer

Het is een klein boekje met grote inhoud. In dit boekje leer je de kracht van hele kleine stapjes maken. Zo klein dat het je niet lukt om de stap niet uit te voeren. Maar ook met die kleine stapjes kom je in beweging. En daar komen grootste dingen uit voort. Hier lees je hoe ik dit gebruik in therapie.

2 Reacties

 1. Alice

  Dank je wel voor de boekentips! Ik heb er ook een paar voor je. Heb ook een boekenplank bij Storytel die ‘uitpuilt’😂

  Ik heb net Coachen 3.0 het derde deel uit (Sergio van der Pluijm) wat gaat over ACT! Zeer indrukwekkend, hier wil ik meer over leren!

  Ik ben nu morele ambities (Rutger Bregman) aan het lezen wat mij sterkt bij waarom ik ga waar ik voor sta.

  Groetjes, Alice

  Antwoord
  • Yentl Klabbers

   Hey Alice,
   Graag gedaan! Het is wat die uitpuilende boekenplank hahaha. Ja, ik ken de boeken van Sergio van der Pluijm ook, ik heb ze inderdaad ook op Storytel beluisterd 🙂 Ik vond ze ook heel goed, al zijn boeken overigens.
   Wat mooi hoe het boek van Bregman je sterkt, ik vond het ook heel inspirerend. Wel dubbel om op mijn site te delen als boekentip, omdat ik denk dat de meeste mensen die hier boekentips zoeken al een essentieel beroep hebben en een carriereswitch niet nodig hebben… Blijft een goed boek en super interessant geschreven.

   Groetjes Yentl

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.