Boekentip:

De dikke dame zingt | Jacqueline Roy
In deze revolutionaire roman verkent de auteur de impact van kleur en klasse in de geestelijke gezondheidszorg. Gloria, een levendige Brits-Jamaicaanse vrouw, en Merle, een angstige nieuwe patiënt, vormen een onverwachte, hartverwarmende vriendschap in een gebrekkig systeem.
In deze revolutionaire roman verkent de auteur de impact van kleur en klasse in de geestelijke gezondheidszorg. Gloria, een levendige Brits-Jamaicaanse vrouw, en Merle, een angstige nieuwe patiënt, vormen een onverwachte, hartverwarmende vriendschap in een gebrekkig systeem.

Boekentip:

De dikke dame zingt | Jacqueline Roy

Soms twijfel ik over welke boeken met jullie te delen…

🔸 Wat als het boek over meer gaat dan psychologie?

🔸 Wat als het boek een aangenaam door te lezen roman is?

🔸 Wat als de lessen uit het boek minder expliciet zijn dan uit een psychologisch handboek?

🔸 Wat als ik het boek heb geluisterd op Storytel en dus niet ‘echt’ heb gelezen?

🔸 En wat als ik daardoor ook geen foto kan toevoegen van het boek in mijn hand? (Ik weet het, waar maak ik me druk om 😅)

Maar wat als ik nou even schijt heb aan al die vragen en gewoon een prachtig boek met jullie deel…

👉 ‘De dikke dame zingt’ van Jacqueline Roy.

Absoluut waardevol genoeg om op jullie feed te verschijnen.

Over welk boek twijfel jij om het met anderen te delen, terwijl je eigenlijk vindt dat iedereen het zou moeten lezen?

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “De dikke dame zingt”

Een revolutionaire roman die de rol van kleur en klasse in de geestelijke gezondheidszorg verkent, geïnspireerd door persoonlijke ervaringen van de auteur.

Gloria, een vijftigjarige Brits-Jamaicaanse vrouw, straalt levendigheid uit met haar luide stem, vrolijke humeur en liefde voor zang. Ze verblijft echter gedwongen op een psychiatrische afdeling in Londen. Op een dag komt Merle, een andere zwarte vrouw, als nieuwe patiënt binnen. Merle oogt angstig en het personeel beweert dat ze is opgenomen vanwege een inzinking. Ironisch genoeg lijken de inspanningen van het personeel om Merle te helpen haar eerder schade toe te brengen dan genezing te bieden. Te midden van deze situatie is Gloria de enige die Merle werkelijk ziet. Tussen deze twee vrouwen ontstaat geleidelijk een bijzondere vriendschap. Dit ontroerende verhaal over geestelijke gezondheid schildert op treffende wijze het portret van twee vrouwen die kracht putten uit hun gedeelde kwetsbaarheid, terwijl ze moeten navigeren door een systeem dat hen niet adequaat beschermt.

“De dikke dame zingt” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.