Boekentip:

De jongen die opgroeide als hond | Bruce Perry en Maia Szalavitz
De jongen die opgroeide als hond" door Bruce Perry en Maia Szalavitz onderzoekt het belang van vroege jeugdervaringen en trauma's bij kinderen en biedt inzichten in herstel en genezing
De jongen die opgroeide als hond" door Bruce Perry en Maia Szalavitz onderzoekt het belang van vroege jeugdervaringen en trauma's bij kinderen en biedt inzichten in herstel en genezing

Boekentip:

De jongen die opgroeide als hond | Bruce Perry en Maia Szalavitz

Afgelopen maanden ging ik op ontdekkingsreis door de psyche.

Althans, zo voelde het om het boek ‘De jongen die opgroeide als hond’ van Bruce Perry en Maia Szalavitz te lezen.

Bruce neemt je in zijn boek in chronologische volgorde mee door verschillende casussen die hij in zijn carrière tegenkomt.

Het gaat om kinderen die iets zeer heftigs hebben meegemaakt. Hij leert van ieder kind wat op zijn pad komt en deelt zijn ervaringen in het boek. Zo leer je tijdens het lezen bijna onopgemerkt over hechting, basisbehoeften en onbegrepen gedrag.

Het boek leert je lessen over de mens die ook van waarde zijn als je niet een kind bent of kent met een dergelijk verleden.

Ook neemt Bruce je mee in zijn eigen twijfels als professional en zijn zoektocht om de doelgroep te helpen. Hierin verweeft hij praktijkervaring zo subtiel en afwisselend met theorie dat het boek meer op een roman dan op een leerboek lijkt.

Dit maakt het voor mij juist een boek waar ik veel van leer.

Aan het einde is ook een studiegids toegevoegd met vragen en antwoorden op basis van de hoofdstukken om samen met je collega’s te bespreken als je meer wil leren over wat dit boek voor jou werksetting kan betekenen.


Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “De jongen die opgroeide als hond”

Bruce Perry, een kinderpsychiater die dagelijks met getraumatiseerde kinderen werkt, deelt zijn ervaringen met Laura, een vierjarig meisje dat meer liefde nodig had dan speciale diëten vanwege haar groeiachterstand; Connor, een baby die lange tijd alleen werd gelaten en bloeide op dankzij massage en muziektherapie; en Justin, een zesjarige jongen die opgroeide als een hond en snel zijn taal- en ontwikkelingsachterstand inhaalde toen zijn hersenen op de juiste manier werden gestimuleerd. Met zijn grensverleggende werk op het gebied van neurowetenschap en psychologie biedt Bruce Perry uniek inzicht in wat er precies gebeurt in de hersenen van kinderen die vroeg in het leven traumatische ervaringen hebben meegemaakt, en welke soms verrassende methoden kunnen worden ingezet om deze kinderen te helpen uitgroeien tot veerkrachtige volwassenen. Dit boek, fascinerend voor zowel professionals die met getraumatiseerde kinderen werken als voor pleeg- en adoptieouders, is geactualiseerd en voorzien van een nieuw voorwoord, een extra hoofdstuk, uitgebreide commentaren per hoofdstuk en een studiegids met vragen en antwoorden voor groepsdiscussies. Bruce Perry is een gerespecteerde kinderpsychiater en oprichter van de ChildTrauma Academy in Houston, Texas, en hij adviseert ook de FBI. Maia Szalavitz is een prijswinnende wetenschapsjournaliste.

“De jongen die opgroeide als hond” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is nog niet beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven. Het aanbod op Storytel blijft zich uitbreiden, dus kijk zeker eens of het boek er nu wel op staat.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.