Boekentip:

De keuze | Edith Eger

Boekentip:

De keuze | Edith Eger

Lichtelijk in de war deel ik vandaag een fantastische boekentip met jullie.

Het is namelijk een van mijn favoriete boeken en ik dacht dat ik het jaren geleden al met jullie had gedeeld.

Oké, hier komtie…

Edith Eger, een Holocaust-overlevende en psycholoog, neemt je mee op een reis door haar leven.

Edith verweeft haar persoonlijke ervaringen met diepgaande psychologische inzichten gedurende het hele boek.

Het boek leert over veerkracht, het vermogen om te vergeven en het belang van het maken van keuzes, zelfs in de meest ondenkbare omstandigheden.

Voor mij is ‘De Keuze’ niet alleen een boek, maar een les in het omarmen van het leven, ongeacht de uitdagingen die op ons pad komen. Het herinnert ons eraan dat we altijd de kracht hebben om onze eigen keuzes te maken, ongeacht de omstandigheden.

Dus, als je op zoek bent naar een boek dat je aan het denken zet, raakt en inspireert? Dan raad ik je ‘De Keuze’ zeker aan.

Samenvatting van “De Keuze”

Op een dag in 1944, op zestienjarige leeftijd, werd Edith Eva Eger naar Auschwitz gedeporteerd. Haar ouders werden bruut weggevoerd naar de gaskamers, terwijl zijzelf gedwongen werd om voor Mengele te dansen. Met onverzettelijke moed slaagde ze erin om samen met haar zusje te overleven, ondanks de uiterste grenzen van uitputting en onmenselijkheid die ze doorstonden totdat de bevrijding van het kamp eindelijk kwam.

In haar boek “De keuze” deelt dr. Eger niet alleen haar eigen aangrijpende herinneringen aan die oorlogstijd, maar ook de buitengewone verhalen van de mensen die ze sindsdien heeft geholpen. Als psycholoog heeft ze jarenlang gewerkt om haar cliënten te begeleiden bij het bevrijden van zichzelf uit gevangenissen van hun eigen gedachten. Ze illustreert hoe iedereen uiteindelijk de kracht heeft om te kiezen voor vrijheid.

Nu, op de respectabele leeftijd van negentig jaar, danst Edith Eva Eger nog steeds. Haar leven is een bron van inspiratie voor iedereen, een bewijs van veerkracht en de mogelijkheid om ondanks alles te triomferen.

“De Keuze” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is nog niet beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven. Het aanbod op Storytel blijft zich uitbreiden, dus kijk zeker eens of het boek er nu wel op staat.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.