Boekentip:

De moed van imperfectie | Brené Brown
Brené Brown verkent moed, compassie en verbondenheid in "De moed van imperfectie." Ze deelt tien stellingen voor een bezield leven en moedigt aan perfectionisme los te laten en jezelf te waarderen - Brené Brown
Brené Brown verkent moed, compassie en verbondenheid in "De moed van imperfectie." Ze deelt tien stellingen voor een bezield leven en moedigt aan perfectionisme los te laten en jezelf te waarderen - Brené Brown

Boekentip:

De moed van imperfectie | Brené Brown

Ik pas me aan, zodat ik erbij kan horen. Wie heeft dit ooit gedaan? Vast iedereen toch?

Begrijpelijk want erbij horen is een primaire menselijke behoefte. En om de goedkeuring van anderen te ontvangen zijn we best bereid ons aan te passen.

Een probleem.

Brené Brown heeft dit gedrag in haar boek ‘De moed van imperfectie’ onderzocht en wat blijkt;

– Aanpassen staat het gevoel erbij te horen juist in de weg.

Aanpassing betekent namelijk dat je je anders voordoet dan je werkelijk bent. Maar als je het gevoel wilt hebben dat je er echt bij hoort, moet je juist jezelf zijn.

‘De moed van imperfectie’ was voor mij een eyeopener op dit gebied. Vier jaar geleden, toen ik het boek voor het eerst las, besefte ik voor het eerst wat ik deed in contact tot anderen met mijn luide stem, constante grapjes en zo min mogelijk kwetsbaarheid tonen.

Dit ontdekken was makkelijk, de 4 jaar die volgden waren moeilijker. Ik moest leren wie ik echt was en om me vanuit dat punt tot anderen te verhouden.

Terwijl ik dit schrijf blik ik terug op de afgelopen jaren.

Ben ik altijd mezelf in contact tot anderen? Nee.

Heb ik al veel stappen gezet? Ja.

Mijn ontwikkeling wordt onder andere zichtbaar voor me in contact tot mijn collega’s. Ik voel me gezien en gewaardeerd door ze. En ik voel me verbonden met ze. Hoewel dit natuurlijk ook door mijn fijne collega’s komt, besef ik dat ik zelf de voorwaarden schep dat deze gevoelens kunnen bestaan. Gewoon door mezelf te zijn.

En jij? Herken je jezelf hierin? Waar ben jij in jouw proces?

Ik raad je het boek zeker aan als je meer over dit thema wilt leren.

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “De moed van imperfectie”

In “De moed van imperfectie” verkent Brené Brown de essentie van moed, compassie en verbondenheid en hoe ze een essentiële rol kunnen spelen in ons leven. Na jaren van grondig onderzoek heeft ze tien stellingen ontwikkeld over wat een “bezield leven” inhoudt, waarbij je leeft vanuit het diepe besef dat je waardevol bent. Op haar eigen eerlijke, warme en humoristische wijze moedigt ze de lezers aan om perfectionisme achter zich te laten, afscheid te nemen van stress als levensstijl, te vertrouwen op hun intuïtie en ruimte te geven aan creativiteit. Dit boek begeleidt je op de levenslange reis van “Wat zullen anderen wel niet denken?” naar “Ik ben goed genoeg.” Brené Brown durft de donkere emoties aan te pakken die ons belemmeren om een vol en bevredigend leven te leiden. Lees dit boek en laat je inspireren door haar moed. Daniel H. Pink noemt haar mijn nieuwe Super Soulmate, en Oprah Winfrey is fan.

“De moed van imperfectie” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken. Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.