Boekentip:

De psychiater en het meisje | Erik Rozing
Edgar Simons, een jonge arts in opleiding tot psychiater, worstelt met persoonlijke en professionele uitdagingen, waaronder een complexe relatie met patiënte Stella. Een verhaal over psychiatrie, obsessie en grenzen. Geschreven door Erik Rozing
Edgar Simons, een jonge arts in opleiding tot psychiater, worstelt met persoonlijke en professionele uitdagingen, waaronder een complexe relatie met patiënte Stella. Een verhaal over psychiatrie, obsessie en grenzen. Geschreven door Erik Rozing

Boekentip:

De psychiater en het meisje | Erik Rozing

Erik Rozing is een psychiater. Maar deze psychiater kan meer dan recepten schrijven. Hij kan namelijk ook heel goed boeken schrijven.

Hoewel ik meestal non-fictie lees, was dit uitstapje naar een roman meer dan de moeite waard.

‘De psychiater en het meisje’

Ik heb gelachen en raakte ontroerd. Daarnaast zaten er ook leerzame fragmenten in, waarin bijvoorbeeld werd uitgelegd welke vragen je moet stellen om suïciderisico in te schatten.

En dat de scheidslijn tussen fictie en non-fictie vaak dun is blijkt door de zin waar Rozing zijn roman mee opent ‘Dit is allemaal fictie, min of meer’.

Het boek heeft me nieuwsgierig gemaakt of er nog meer romans zijn die je als hulpverlener echt moet lezen. Heb je een leestip om met ons te delen?

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “De psychiater en het meisje”

Met humor, medeleven en een scherp inzicht in de eigenaardigheden van de menselijke psyche geschreven.

Het leven van Edgar Simons, een jonge arts, heeft zeker zonnigere dagen gekend. Zijn vriendin heeft hem verlaten, en in zijn opleiding tot psychiater staat hij onder strikt toezicht na een tragische inschattingsfout. Het is een uitdaging om zijn opleider te overtuigen dat hij geschikt is voor dit vak. Buiten zijn werk in het Huygens Medisch Centrum probeert hij ook zijn oma te steunen, die hem vaak met een overmatige hoeveelheid drank opbelt om te zeggen dat ze niet meer wil leven.

Edgar worstelt zelf ook met psychiatrische problemen – hij heeft een depressie en drinkt meer dan hij passend vindt voor zijn patiënten. Hij begint steeds vaker te twijfelen aan zijn keuze om psychiater te worden en waarom hij dat überhaupt wil. Dan komt Stella in zijn leven, een jonge, aantrekkelijke patiënte met borderline, maar met een aanstekelijk gevoel voor humor. Stella kent geen grenzen en dringt steeds dieper in Edgars leven door. Ze fascineert hem, terwijl hij een obsessie voor haar ontwikkelt. Hij moet afstand houden, maar hoe?

“De psychiater en het meisje” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken. Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.