Boekentip:

De zin van het leven | Fokke Obbema
Zin van het leven verkend door Fokke Obbema in interviews en een aangrijpend artikel na een hartaanval. Diverse gesprekspartners delen hun persoonlijke inzichten in dit inspirerende boek
Zin van het leven verkend door Fokke Obbema in interviews en een aangrijpend artikel na een hartaanval. Diverse gesprekspartners delen hun persoonlijke inzichten in dit inspirerende boek

Boekentip:

De zin van het leven | Fokke Obbema

‘Wat is de zin van ons leven?’

Met deze vraag start Fokke Obbema veertig gesprekken met zeer verschillende gesprekspartners in het boek ‘De zin van het leven’.

Dit is een boek dat ik nog vaak uit mijn kast ga halen, want man, man, wat haal ik hier veel lessen uit.

Ik leerde dat het gesprek niet ophoudt wanneer iemand de vraag van Fokke beantwoord met ‘het leven heeft geen zin’.

Ik ontdekte dat ik de vraag nutteloos vind en tegelijkertijd de meest zinnige vraag die gesteld kan worden.

Ik lees dat sommigen geloven in waar ze zich comfortabel bij voelen en merk dat ik dat niet kan en/of wil. Toch kan ik de vraag over de zin van het leven voor mezelf niet naar tevredenheid beantwoorden.

Het grootste effect wat het boek op me heeft gehad is dat ik de afgelopen maanden op willekeurige momenten denk ‘Deze minuten zijn even waardevol en brengen me even snel bij mijn dood, dan de laatste minuten van mijn leven. Laat ik ze dan ook met hetzelfde respect behandelen’. Dan adem ik diep in en voel dankbaarheid dat ik leef.

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1694789202795″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9300000151175508″,”familyId”:”9300000151175508″,”siteId”:”1337590″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”De%20zin%20van%20het%20leven%2C%20Fokke%20Obbema”,”linkSubId”:””};

Samenvatting van “De zin van het leven”

Dit boek biedt inspirerende antwoorden op vragen die we allemaal weleens overwegen, maar zelden expliciet beantwoorden. Matthijs van Nieuwkerk prees het in DWDD als de meest voortreffelijke interviewreeks van het jaar.

“De zin van het leven” bevat verhelderende reacties op levensvragen die ons allen bezighouden, maar die doorgaans onbeantwoord blijven. In september 2018 publiceerde Fokke Obbema, journalist bij de Volkskrant en auteur, een aangrijpend artikel over de hartaanval die hij het jaar daarvoor had doorgemaakt. Dit artikel raakte een snaar bij de lezers en ontving meer dan duizend reacties. De ervaring bracht Obbema zelf tot diepgaande levensvragen, wat resulteerde in de lovend ontvangen ‘interviewreeks van het jaar 2018’, zoals Matthijs van Nieuwkerk het noemde. Vanaf oktober 2018 voerde Obbema een reeks boeiende gesprekken met een divers gezelschap van gesprekspartners, waarbij de eerste vraag onveranderlijk luidde: ‘Wat is de zin van ons bestaan?’ Dit boek bundelt deze gesprekken en voegt het oorspronkelijke artikel toe waarmee alles begon.

“De zin van het leven” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken. Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.