Boekentip:

Dicht bij het einde, terug naar het begin | Irvin D. Yalom
Irvin Yalom deelt drie cruciale levenslessen en reflecteert op zijn enerverende levensreis in zijn autobiografie. Hij verkent zijn jeugd, liefde voor literatuur, en carrière als psychiater en auteur.
Irvin Yalom deelt drie cruciale levenslessen en reflecteert op zijn enerverende levensreis in zijn autobiografie. Hij verkent zijn jeugd, liefde voor literatuur, en carrière als psychiater en auteur.

Boekentip:

Dicht bij het einde, terug naar het begin | Irvin D. Yalom

‘𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘳𝘪𝘯𝘯𝘦𝘳 𝘮𝘦 𝘯𝘪𝘦𝘵𝘴 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘪𝘦𝘱𝘻𝘪𝘯𝘯𝘪𝘨𝘦, 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘢𝘤𝘵𝘦, 𝘻𝘰𝘳𝘨𝘷𝘶𝘭𝘥𝘪𝘨 𝘷𝘦𝘳𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘱𝘳𝘦𝘵𝘢𝘵𝘪𝘦𝘴. 𝘔𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘪𝘦 𝘬𝘦𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘵 𝘻𝘦 𝘻𝘪𝘤𝘩 𝘻𝘰 𝘮𝘦𝘦𝘷𝘰𝘦𝘭𝘦𝘯𝘥 𝘢𝘢𝘯 𝘮𝘪𝘫𝘯 𝘬𝘢𝘯𝘵 𝘴𝘤𝘩𝘢𝘢𝘳𝘥𝘦 𝘬𝘰𝘦𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘪𝘬 𝘯𝘶, 𝘣𝘪𝘫𝘯𝘢 𝘻𝘦𝘴𝘵𝘪𝘨 𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘭𝘢𝘵𝘦𝘳, 𝘯𝘰𝘨 𝘴𝘵𝘦𝘦𝘥𝘴’

Dit schrijft Irvin D. Yalom, een van de beroemdste psychiaters ter wereld, in zijn memoires ‘Dicht bij het einde, terug naar het begin’.

Het gaat over zijn eigen ervaring met therapie in kader van zijn opleiding.

Ik moet denken aan de gesprekken waarin ik met cliënten de behandelcontacten evalueer en inderdaad, de feedback die ik krijg gaat over het contact wat we samen hebben en hoe we met elkaar samenwerken. Dat ze het fijn vinden dat er af en toe ook gelachen kan worden tijdens de sessies bijvoorbeeld.

Ik krijg nooit als feedback ‘𝘥𝘪𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘱𝘳𝘦𝘵𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘸𝘢𝘢𝘳 𝘫𝘦 𝘪𝘯 𝘴𝘦𝘴𝘴𝘪𝘦 4 𝘮𝘦𝘦 𝘬𝘸𝘢𝘮 𝘸𝘢𝘴 𝘮𝘦 𝘵𝘰𝘤𝘩 𝘦𝘦𝘯 𝘱𝘰𝘵𝘫𝘦 𝘨𝘦𝘯𝘪𝘢𝘢𝘭!’

💡Conclusie, zowel voor behandelgesprekken als gesprekken in het dagelijks leven: focus je niet op het delen van je inzichten over de problemen van een ander maar luister, leef mee en maak contact.

Eens?

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “Dicht bij het einde, terug naar het begin”

Laat geen spijt toe voor gemiste kansen en cultiveer tevredenheid met het leven dat je leidt. Praktiseer vriendelijkheid, zowel jegens jezelf als jegens anderen. Dit zijn drie cruciale levenslessen die Irvin Yalom verwierf gedurende zijn rijke carrière als psychiater en auteur. In zijn autobiografie blikt hij terug op zijn enerverende levensreis. Opgegroeid in een joods-Russisch gezin dat kort na de Eerste Wereldoorlog naar Amerika emigreerde, was lezen voor de jonge Irvin de enige ontsnapping uit het ‘mentale getto’ van zijn jeugd. In de wereld van literatuur vond hij toevlucht, een alternatieve realiteit en een bron van inspiratie en wijsheid. Het schrijven van romans beschouwde hij als het hoogst haalbare voor een mens, hoewel hij uiteindelijk een carrière als psychiater nastreefde. Gedurende zijn hele leven bleef Yalom gefascineerd door de verhalen die zijn patiënten met hem deelden. Deze verhalen inspireerden hem als wetenschapper en vormden de basis voor zijn boeken, die niet alleen voor hemzelf maar ook voor lezers over de hele wereld een toevluchtsoord werden. “Dicht bij het einde, terug naar het begin” is het meest persoonlijke werk dat de veelgeprezen auteur, bekend van bestsellers zoals “Nietzsches tranen” (31ste druk), “De Schopenhauer-kuur” (17de druk) en “Het raadsel Spinoza” (17de druk), tot nu toe heeft geschreven. Het markeert de afronding van de cirkel van zijn leven.

“Dicht bij het einde, terug naar het begin” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is niet beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.