Boekentip:

Dit is jouw leven | Ernst Bohlmeijer
Dit boek richt zich op de kunst van het leven door zelfwaardering, openheid, en persoonlijke groei te bevorderen. Het bevrijdt van vastgeroeste patronen en moedigt aan om authentiek te zijn
Dit boek richt zich op de kunst van het leven door zelfwaardering, openheid, en persoonlijke groei te bevorderen. Het bevrijdt van vastgeroeste patronen en moedigt aan om authentiek te zijn

Boekentip:

Dit is jouw leven | Ernst Bohlmeijer

🌱’𝐃𝐢𝐭 𝐛𝐨𝐞𝐤 𝐠𝐚𝐚𝐭 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧𝐬𝐤𝐮𝐧𝐬𝐭’🌱

Het afgelopen jaar heb ik verschillende mensen die bij mij in therapie waren het zelfhulpboek ‘Dit is jouw leven’ van Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen aangeraden.

De reacties die ik terugkreeg waren zeer positief. Enthousiast vertelden ze dat ze het doorwerken van het boek een grote aanvulling op de behandeling vonden.

Het boek richt zich namelijk op het ontwikkelen van een plezierig, betekenisvol en betrokken leven ➡️ het positieve vergroten.

Terwijl de focus in mijn behandelingen toch veel meer op het verminderen van klachten lag ➡️ het negatieve verminderen.

Helemaal top dus.

Het enige probleem was dat ik het boek zelf nog niet had gelezen, waar ik me als professional, maar zeker als boekenwurm helemaal niet prettig bij voelde.

Door de enthousiaste reacties die ik terugkreeg van anderen besloot ik niet alleen het boek te lezen, maar ook zelf de oefeningen te ervaren.

Ik kan iedereen aanraden hetzelfde te doen en kan nu met volle overtuiging zeggen: ‘wat is dit een topboek!’

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek voor jezelf of iemand anders? Of heb je zelf al ervaring met het boek, deel je het dan met ons in de comments?

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “Dit is jouw leven”

Wat zou er gebeuren als je jezelf de vraag stelt wat er positief is aan jou en jouw leven? Wat als je de bestaande waarde erkent en vriendelijkheid jegens jezelf cultiveert? Wat zou er gebeuren als je je verborgen talenten ontdekt en actiever inzet, als je durft te transformeren door ervaringen en openhartig communiceert over je noden? Het resultaat zou een bloeiend bestaan zijn, een ontdekkingstocht naar een plezierige, zinvolle en betrokken levenswijze.

Dit boek draait om de kunst van het leven. Echter, in tegenstelling tot een gids voor zelfverbetering, fungeert het eerder als een kompas voor ‘ont-betering’. Levenskunst betekent het loslaten van vastgeroeste patronen in plaats van het opleggen van strenge eisen aan jezelf. Het gaat om ruimte scheppen en jezelf de vrijheid geven om te zijn wie je bent. Hierdoor ontstaat er ruimte voor inspiratie, levensvreugde en persoonlijke groei.

Dit boek, onderdeel van de Boom Hulpboek-serie en een opvolger van het succesvolle “Voluit leven” (nu in zijn zevende druk), vertaalt de inzichten uit de positieve psychologie op een praktische en herkenbare wijze. In deze publicatie worden theorie en oefeningen op een doordachte manier afgewisseld.

Ernst Bohlmeijer bekleedt de positie van hoogleraar psychologie aan de Universiteit Twente, terwijl Monique Hulsbergen een freelance psycholoog en tekstschrijver is.

“Dit is jouw leven” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken. Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is nog niet beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven. Het aanbod op Storytel blijft zich uitbreiden, dus kijk zeker eens of het boek er nu wel op staat.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.