Boekentip:

Een zinvol leven | Fokke Obbema
In "Een zinvol leven" van Fokke Obbema worden diepgaande levensvragen verkend in toegankelijke interviews met diverse Nederlanders, resulterend in inspirerende perspectieven op het leven.
In "Een zinvol leven" van Fokke Obbema worden diepgaande levensvragen verkend in toegankelijke interviews met diverse Nederlanders, resulterend in inspirerende perspectieven op het leven.

Boekentip:

Een zinvol leven | Fokke Obbema

🍴Eet smakelijk!🍴

𝐑𝐞𝐜𝐞𝐩𝐭: 𝐄𝐞𝐧 𝐝𝐮𝐛𝐛𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐞 𝐯𝐨𝐞𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐳𝐢𝐞𝐥.

𝐈𝐧𝐠𝐫𝐞𝐝𝐢ë𝐧𝐭𝐞𝐧𝐥𝐢𝐣𝐬𝐭:
*De ingrediënten zijn allen te verkrijgen in de boeken ‘De zin van het leven’ en ‘Een zinvol leven’ van Fokke Obbema.
– Mooie, kwetsbare levensverhalen van verschillende mensen.
– Leerzame inzichten over de zin van het bestaan en een zinvol leven.
– Een uitnodiging na de denken over je eigen levensverhaal en zingeving.
– Een bewijs dat het niet gaat om het vinden van hét antwoord, maar dat de zoektocht langs verschillende visies en ervaringen de meest waardevolle weg is.
– Een stimulans om in het hier en nu te leven.

𝐁𝐞𝐫𝐞𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠𝐬𝐰𝐢𝐣𝐳𝐞:
1. Lees de boeken op laag vuur, laat de ingrediënten rustig pruttelen.
2. De ingrediëntenlijst heeft een flexibele samenstelling, probeer gerust verschillende doseringen uit.
3. Ben je tijdens het lezen nog meer ingrediënten tegengekomen in het boek? Deel ze dan graag met ons in de comments.

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting ‘Een zinvol leven’

“Het lijkt wel alsof er bij me wordt aangeklopt, en er wordt gevraagd: Wat denk jij eigenlijk?” Zo beschreef een lezer de impact van de interviews gepubliceerd door Fokke Obbema in zijn werk ‘De zin van het leven’ (2019). Deze gesprekken over de kern van het bestaan voerde hij met zowel bekende als onbekende Nederlanders nadat hij in 2017 een hartaanval had doorstaan. Het bleek dat er een vraag was naar deze gesprekken, wat resulteerde in een bestseller. 

In zijn recente boek beginnen de interviews met de vraag: “Wat betekent voor u een zinvol leven?” Dit leidt opnieuw tot gesprekken die zowel toegankelijk als diepgaand zijn. Een breed scala aan perspectieven komt aan bod, waarbij wordt geëxperimenteerd met verschillende aspecten van het leven. Bovendien deelt Obbema zijn visie op de betekenis van datgene wat bij iedereen door het hoofd gaat: het eigen levensverhaal.

Samenvatting ‘De zin van het leven’ 

Dit boek biedt inspirerende antwoorden op vragen die we allemaal weleens overwegen, maar zelden expliciet beantwoorden. Matthijs van Nieuwkerk prees het in DWDD als de meest voortreffelijke interviewreeks van het jaar.

“De zin van het leven” bevat verhelderende reacties op levensvragen die ons allen bezighouden, maar die doorgaans onbeantwoord blijven. In september 2018 publiceerde Fokke Obbema, journalist bij de Volkskrant en auteur, een aangrijpend artikel over de hartaanval die hij het jaar daarvoor had doorgemaakt. Dit artikel raakte een snaar bij de lezers en ontving meer dan duizend reacties. De ervaring bracht Obbema zelf tot diepgaande levensvragen, wat resulteerde in de lovend ontvangen ‘interviewreeks van het jaar 2018’, zoals Matthijs van Nieuwkerk het noemde. Vanaf oktober 2018 voerde Obbema een reeks boeiende gesprekken met een divers gezelschap van gesprekspartners, waarbij de eerste vraag onveranderlijk luidde: ‘Wat is de zin van ons bestaan?’ Dit boek bundelt deze gesprekken en voegt het oorspronkelijke artikel toe waarmee alles begon.

“Een zinvol leven” en “De zin van het leven” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken. Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Deze boeken zijn beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.