Boekentip:

Emma wil leven | Josha Zwaan

Boekentip:

Emma wil leven | Josha Zwaan

Aanrader: Het boek ‘Emma wil leven’ van Josha Zwaan.

Geen aanrader: Het einde van dit boek lezen vlak voordat je een opleidingsdag ingaat, waarbij zelfreflectie en voelen van je wordt verwacht.

Ik spreek uit ervaring…

In dit boek staat het levensverhaal van Emma beschreven.

Een jonge vrouw die worstelde met de ziekte anorexia.
Het boek is na Emma’s overlijden geschreven met informatie die Emma in haar leven zelf schreef en wat haar gezinsleden over haar vertelden. Hoewel het verhaal van Emma zelf al indrukwekkend genoeg is om een boek over te schrijven, was ik zelf erg onder de indruk over de wijze waarop de relatie van Emma met haar ouders in het boek werd beschreven. Ze vochten samen voor de hoop, ondanks de duisternis van de ziekte.

Over Emma zijn ook een documentaire en een toneelstuk gemaakt. De documentaire heb ik na het lezen van het boek gezien. Hoewel de documentaire ook zeer indrukwekkend is, vond ik het boek nog meer de moeite waard. Het biedt veel meer context, nuance en inzicht in wat de invloed van Emma’s ziekte op haarzelf en haar omgeving was.

Samenvatting van “Emma wil leven”

‘Emma wil leven’ van Josha Zwaan vertelt het hartverscheurende verhaal van een jonge vrouw genaamd Emma die vecht tegen de dodelijke eetstoornis anorexia nervosa. Het boek werpt een schrijnend licht op de strijd van Emma en haar wanhopige zoektocht naar acceptatie, gezondheid en een leven dat echt de moeite waard is. Lezers worden meegenomen op een emotionele reis van pijn, hoop en doorzettingsvermogen, waarin Emma’s vastberadenheid om te overleven centraal staat. ‘Emma wil leven’ is een aangrijpend en inspirerend verhaal over de kracht van de menselijke geest en de drang naar leven te midden van duistere uitdagingen.

“Emma wil leven” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.