Boekentip:

Helpen bij verlies en verdriet | Manu Keirse
In "Helpen bij verlies en verdriet" belicht Manu Keirse rouwverwerking in diverse vormen, biedt praktisch advies en ondersteuning voor zij die rouwen en hun naasten.
In "Helpen bij verlies en verdriet" belicht Manu Keirse rouwverwerking in diverse vormen, biedt praktisch advies en ondersteuning voor zij die rouwen en hun naasten.

Boekentip:

Helpen bij verlies en verdriet | Manu Keirse

“Een man komt regelmatig praten met een vrouw. Een kind van vier vraagt aan mama wie die meneer is en waarvoor hij komt. Mama vertelt dat die meneer komt om haar te troosten omdat ze verdriet heeft omdat papa dood is. ‘Mama, wie komt er om mij te troosten?’.”

Als een dierbare sterft is iedereen de kluts kwijt en bezig met zijn eigen verdriet. Alle gesprekken vinden een meter boven de hoofden van kinderen plaats.

In het boek ‘Helpen bij verlies en verdriet’ schrijft Manu Keirse onder andere over rouw bij kinderen.

Hij beschrijft wat mis kan gaan in de omgang met kinderen die een sterfgeval meemaken.

Helaas herken ik de voorbeelden in de verhalen van diverse volwassen cliënten die ik heb behandeld, en zie de impact die dit op latere leeftijd nog kan hebben.

Het boek geeft ook concrete tips over hoe kinderen te helpen bij verlies, zoals;

  • Ontneem kinderen niet de kans deel te nemen aan de uitvaart.
  • Laat voor de jongste kinderen enkele foto’s maken van de uitvaart zodat je ze later kan laten zien dat ze er ook bij waren.
  • Geef kinderen de kans om vragen te stellen gedurende weken, maanden en jaren. Niet beantwoorde vragen blijven sudderen. Dan gaan kinderen hun eigen antwoorden bedenken, die vaak angstiger zijn dan de werkelijkheid.

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “Helpen bij verlies en verdriet”

Een essentiële gids voor zij die rouwen of hun geliefden willen ondersteunen tijdens hun verdriet. “Helpen bij verlies en verdriet” is al vele jaren de kernreferentie voor rouwverwerking. In deze geheel nieuwe editie illustreert Manu Keirse aan de hand van talrijke herkenbare situaties dat rouwen niet simpelweg afscheid nemen betekent, maar eerder het leren vasthouden op een andere manier. Dit boek behandelt niet alleen verlies door overlijden, maar belicht ook andere verliesvormen die vaak onterecht worden verwaarloosd, zoals het verlies van gezondheid, werk of toekomstperspectieven. Met talloze concrete adviezen voor zowel zij die rouwen als hun naasten, is dit een uiterst praktisch hulpmiddel voor iedereen die geconfronteerd wordt met verlies.

“Helpen bij verlies en verdriet” in Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken. Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.