Boekentip:

Het geschenk | Edith Eger
In "Het Geschenk" benadrukt Dr. Edith Eger dat onze reactie op levensuitdagingen cruciaal is. Ze deelt krachtige lessen en verhalen om tegenslagen te transformeren in waardevolle leermomenten
In "Het Geschenk" benadrukt Dr. Edith Eger dat onze reactie op levensuitdagingen cruciaal is. Ze deelt krachtige lessen en verhalen om tegenslagen te transformeren in waardevolle leermomenten

Boekentip:

Het geschenk | Edith Eger

Denk aan iemand die je heeft benadeeld of pijn heeft gedaan.

“๐˜๐˜ช๐˜ซ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต.”

“๐˜๐˜ฌ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ.”

“๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ด ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฎ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง, ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ง.”

“๐˜๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ญ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ช๐˜จ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ ๐˜ช๐˜ด, ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ฅ๐˜ช๐˜จ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ.”

Edith Eger legt in haar boek ‘Het geschenk’ uit dat dit soort gedachtes vaak voorkomen in zo’n situatie.

Het probleem is dat je met deze gedachtes waarschijnlijk meer energie besteedt aan tegen iemand zijn, dan aan jezelf en het leven dat je verdient.

๐•๐ž๐ซ๐ ๐ž๐ฏ๐ข๐ง๐  ๐ข๐ฌ ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ข๐ž๐ญ๐ฌ ๐ฐ๐š๐ญ ๐ฃ๐ž ๐š๐š๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐š๐ง๐๐ž๐ซ ๐ ๐ž๐ž๐Ÿ๐ญ. ๐ƒ๐จ๐จ๐ซ ๐ข๐ž๐ฆ๐š๐ง๐ ๐ญ๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐ ๐ž๐ฏ๐ž๐ง ๐ฆ๐š๐š๐ค ๐ฃ๐ž ๐ฃ๐ž๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ ๐ฏ๐ซ๐ข๐ฃ.

Deze les beschrijft een van de meest bevrijdende innerlijke processen die ik de afgelopen jaren heb mogen leren en ervaren.

Het boek van Eger is een praktische gids die aanmoedigt het lijden in ons leven om te zetten. Het leert ons bij trauma en moeilijkheden niet op te geven, maar ervoor te kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren.

Wat vind jij van Egers visie op vergeving?

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. ๐ŸŒ Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “Het Geschenk”

Het meest cruciale aspect is uiteindelijk niet wat er met ons gebeurt, maar hoe we erop reageren. Gedurende ons levenspad worden we allemaal geconfronteerd met tegenslagen. We delen collectief in verdriet, verlies, wanhoop, angst en falen. Toch wordt ons bij trauma of uitdagingen altijd een keuze geboden. We kunnen toegeven aan de omstandigheden of ervoor kiezen elk moment te omarmen als een waardevol geschenk.

Dr. Edith Eger, een gerespecteerde therapeut en Holocaustoverlevende, heeft deze praktische handleiding gecreรซerd met als doel ons zachtjes aan te moedigen om onze beperkende gedachten te transformeren en destructieve gedragspatronen te doorbreken. Haar krachtige lessen, vergezeld van verhalen uit zowel haar eigen leven als dat van haar cliรซnten, komen samen in haar werk genaamd “Het geschenk”. Binnen de bladzijden van dit boek word je geleid om je meest uitdagende momenten te beschouwen als waardevolle leerervaringen en ontdek je de vrijheid die in deze momenten besloten ligt.

“Het Geschenk” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

2 Reacties

 1. Mark

  Ga ik zeker lezen Yentl! Ik vond โ€œde keuzeโ€ al zeer indrukwekkend. Daarin herken ik dat vergeving een lange weg kan zijn en dat de bevrijding af en toe voelbaar is voor mij.

  Dankjewel voor de tip

  Antwoord
  • Yentl Klabbers

   Graag gedaan. Heel eerlijk, deze tipt voor mij niet aan ‘De keuze’, maar alsnog een heel goed boek hoor!!!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Homeย  ย  โ€ขย  ย  ย Over mijย  ย  โ€ขย  ย  ย Boekenkastย  ย  โ€ขย  ย Boekenlijstenย  ย  โ€ขย  ย  ย Privacybeleidย  ย  โ€ขย  ย  ย Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.