Boekentip:

Het is niet met jou begonnen | Mark Wolynn
Dit is een goeie boekentip voor wie zich wil verdiepen in generationele trauma en zelfreflectie
Dit is een goeie boekentip voor wie zich wil verdiepen in generationele trauma en zelfreflectie

Boekentip:

Het is niet met jou begonnen | Mark Wolynn

Er is iets veranderd.

De afgelopen maanden is een verdieping en vertraging opgetreden in mijn (professionele) leven.

Hier had ik al jaren behoefte aan.

Ik voelde me altijd voortgeduwd door een interne kracht die ik niet kon stoppen.

Ik bereikte hier veel mee, maar ik voelde ook dat ik constant over mijn grenzen ging.

Ik heb de afgelopen maanden ‘It didn’t start with you’ (recent in het Nederlands verschenen als ‘Het is niet met jou begonnen’) van Mark Wolynn gelezen en doorgewerkt.

Ik heb lang getwijfeld of ik dit boek zou delen, omdat ik de koppeling tussen de wetenschappelijke basis en de werkvorm uit het boek onvoldoende vind.

Als psycholoog werk ik zelf zo veel mogelijk evidence-based en weet niet of en hoe ik de kennis uit dit boek ooit in mijn vak zal integreren.

Maar dit boek heeft veel met me gedaan en ik probeer jullie met mijn boekentips zo veel mogelijk mee te nemen in alle boeken die me op een positieve manier raken.

Dus na lang wikken en wegen deel ik ook dit boek hier.

Ik besloot bij aanvang alle oefeningen uit het boek met open mind te doen.

Waarschijnlijk juist omdat het zo anders was dan wat ik al kende, gaf het me nieuwe inzichten.

Naar aanleiding van de opdrachten ging ik in gesprek met mijn ouders over hun verleden.

Het onderling begrip groeide in deze gesprekken.

Ik voel meer compassie en rust over waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn.

En mijn klacht, het gejaagde gevoel, wat zich ook kenbaar maakte als een constante druk op mijn borst, verdween na mij 1,5 jaar dagelijks te vergezellen.

🤔 Heb jij het boek gelezen of ervan gehoord? Wat is jou indruk?

P.s. Herken je op de achtergrond van de foto in welke geweldige stad ik een gedeelte van dit boek las?

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Nederlands boek: 

Engels boek: 

Samenvatting van “Het is niet met jou begonnen”

Ontdek de erfenis van familietrauma en doorbreek de cyclus naar een vrijere toekomst met ‘Het is niet met jou begonnen’, geschreven door Mark Wolynn. Wanneer je worstelt met angst, depressie, problemen, of pijn, is het wellicht niet direct duidelijk dat deze gevoelens een erfenis kunnen zijn van je voorouders. Zolang onopgeloste trauma’s blijven sluimeren in stilte, kunnen gevoelens en angsten die niet per se van jou zijn, steeds weer opduiken in je leven. Dit boek biedt een transformerende benadering om deze cyclus te doorbreken.

‘Het is niet met jou begonnen’ bouwt voort op het werk van gerenommeerde experts op het gebied van posttraumatische stress, waaronder de bekende psychiater Bessel van der Kolk, auteur van ‘Traumasporen’. Zelfs als de persoon die oorspronkelijk het trauma heeft ervaren is overleden, vergeten, of het verhaal is begraven in stilte, kunnen de herinneringen en gevoelens blijven bestaan. Ze spelen een veel grotere rol in onze emotionele en fysieke gezondheid dan we ons vaak realiseren.

Mark Wolynn, een voortrekker op het gebied van erfelijk familietrauma, heeft meer dan twintig jaar ervaring als therapeut, zowel individueel als in groepsverband. In dit boek vertaalt hij zijn kennis naar toegankelijke informatie en biedt hij praktische tools. Je gaat aan de slag met je familiestamboom, zelfevaluaties, visualisatie-oefeningen, actieve verbeelding, en directe dialoog om oude pijn te integreren en zo je leven en gezondheid te herwinnen.

‘Het is niet met jou begonnen’ biedt een aanpak om langdurige problemen aan te pakken die vaak niet succesvol worden behandeld met traditionele therapie, medicijnen, of andere interventies.

Voorzijde van het boek "Het is niet met jou begonnen" van Mark Wolynn

“Het is niet met jou begonnen” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.