Boekentip:

Ik mag niet bang zijn | Sanne Winchester
Een jonge psycholoog, Sanne, begint aan een uitdagende taak met haar eerste cliënt, Emily, die diep in haar eetstoornis zit. Ze confronteert haar eigen twijfels en innerlijke demonen terwijl ze Emily helpt herstellen
Een jonge psycholoog, Sanne, begint aan een uitdagende taak met haar eerste cliënt, Emily, die diep in haar eetstoornis zit. Ze confronteert haar eigen twijfels en innerlijke demonen terwijl ze Emily helpt herstellen

Boekentip:

Ik mag niet bang zijn | Sanne Winchester

Sanne is net gestart als psycholoog.

Ze onderzoekt en verlegt steeds haar grenzen;

🔸 Er zijn weinig banen te vinden, dus kiest ze ervoor te werken voor een organisatie met dubieuze morele standaarden.

🔸 Ze krijgt een cliënte in behandeling die ze niet vindt passen binnen haar ervaring en de supervisie die ze krijgt.

🔸 Ze voelt zich verbonden met haar cliënte maar moet als psycholoog ook afstand houden.

🔸 Ze is bang, maar voelt niet dat er ruimte is voor die gevoelens in haar werk.

🔸 Ze probeert haar eigen verleden, angsten en onzekerheden vakkundig op te bergen en tijdens haar werk ‘gewoon’ een psycholoog te zijn.

In de tussentijd leert ze ‘on the job’.

Het is fijn om Sanne’s boek te lezen. Ze vertelt open en eerlijk hoe het is om een startende psycholoog te zijn.

Ik voel me verbonden met haar door de herkenning die ik voel in haar zoektocht.

Ik had het boek graag een paar jaar eerder willen lezen. Vlak voor of na mijn start in het werkveld.

Ben je benieuwd hoe het is om als psycholoog te werken of om te lezen hoe een andere psycholoog haar werk ervaart, lees dan zeker dit eerlijke, vlot geschreven boek ‘ik mag niet bang zijn’ van Sanne Winchester.

Welk boek had jij willen lezen toen je een startende professional was?

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “Ik mag niet bang zijn”

Waarom kan ik niet gewoon vertrouwen op haar eigen innerlijke kracht om te herstellen? En misschien heb ik wel iets positiefs bijgedragen?’ Toen Sanne haar eerste cliënt ontmoette, wist ze meteen dat er iets ernstig mis was. Emily, 28 jaar oud, woog slechts 46 kilogram en was gevangen in haar kamer. Haar medische geschiedenis was een lappendeken van hulpverleners die elkaar opvolgden. Nu was het de beurt aan Sanne. Twijfels overstroomden haar. Was ze wel in staat voor deze taak? Kon ze omgaan met zo’n complexe zaak? Maar nadat Emily tekenen van verbetering begon te vertonen na hun eerste gesprek, besloot Sanne om niet op te geven. “Ik heb ervoor gekozen om te zorgen, nu heeft iemand dringend mijn zorg nodig en mag ik niet aarzelen.” Ze zette al haar kennis, ervaring en persoonlijkheid in. Onderweg moest ze ook haar eigen innerlijke demonen confronteren en ontdekte ze dat zij en Emily meer gemeen hadden dan ze had gedacht.

“Ik mag niet bang zijn” werpt een licht op de strijd van een jonge psycholoog: met collega’s, met professionele vaardigheden en met de delicate balans tussen afstand en nabijheid. Het biedt een uniek perspectief op het zijn van een patiënt, op kwetsbaarheid, op jezelf volledig en wanhopig verliezen en weer terugvinden. Sanne Winchester (geboren in 1991) werkt als psycholoog in de Geestelijke Gezondheidszorg. Ze heeft de weg afgelegd van basispsycholoog tot regiebehandelaar en zal binnenkort beginnen aan de vervolgopleiding tot psychotherapeut. “Ik mag niet bang zijn” is haar debuutroman.

“Ik mag niet bang zijn” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is nog niet beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven. Het aanbod op Storytel blijft zich uitbreiden, dus kijk zeker eens of het boek er nu wel op staat.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.