Boekentip:

Morele ambitie | Rutger Bregman

Boekentip:

Morele ambitie | Rutger Bregman

‘Hee hee doe je mee?’ Alle vaders, moeders en ultrahoogbegaafde vijfjarigen die al op mijn website zoeken naar boekentips herkennen dit vast als het liedje van Juf Roos.

Maar wie dacht dat er zo veel wijsheid kon zitten in een kinderliedje.

Want wist je dat gevraagd worden om mee te doen de belangrijkste oorzaak is die ‘normale’ mensen transformeert in mensen die ‘grootste’ daden verrichten ten behoeve van het welzijn van anderen?

Dit betekent dat je GEEN bovennatuurlijk nobel of goed mens hoeft te zijn om een persoon te worden die zich inzet voor een goede zaak.

Nee, de mensen die zich inzetten voor goede zaken zijn in oorsprong net zo normaal als anderen, maar doordat ze gevraagd werden om iets goeds te doen, WERDEN ze goede mensen.

Gezien vragen stellen zo krachtig is, heb ik ook een vraag voor jou;

Wil jij het boek ‘Morele ambitie’ van Rutger Bregman lezen?

Rutger Bregman kan zo meesterlijk vertellen dat ik je beloof dat het geen straf wordt, ook als je niks met de informatie uit het boek zou doen. Hij heeft mij door ieder van zijn boeken enorm veel geleerd, mij aan het denken gezet en mijn mening over diverse onderwerpen heeft veranderd, aangevuld of genuanceerd.

Maar toch is dit boek anders dan zijn voorgaande boeken. In dit boek spreekt Bregman direct tot jou. Waarvoor? Lees het snel in het boek, want zoals Rutger het uitlegt zal ik niet eens pogen het te vertalen in dit kleine blogje.

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van ‘morele ambitie’


Dit boek biedt een diepgaande verkenning van het concept van morele ambitie, een concept dat steeds meer aandacht krijgt in een wereld waar traditionele maatstaven van succes worden heroverwogen. Het richt zich op individuen die streven naar het beste, niet alleen voor henzelf, maar voor de wereld om hen heen. In een tijd waarin een dik salaris en een prestigieuze titel niet langer de enige tekenen van succes zijn, biedt dit boek een verfrissende kijk op carrièreontwikkeling en persoonlijke groei.

De auteur, Rutger Bregman, een gerenommeerd historicus wiens werk wereldwijd wordt gelezen en gewaardeerd, presenteert een fascinerende verkenning van morele ambitie als een leidende kracht in het leven van individuen. Door middel van inspirerende verhalen en diepgaande inzichten worden lezers aangemoedigd om het pad van morele ambitie te verkennen en na te streven, waarbij ze worden aangemoedigd om te streven naar oplossingen voor de meest urgente wereldproblemen.

De beweging van pioniers die in dit boek wordt beschreven, dient als een bron van inspiratie voor degenen die ernaar streven een verschil te maken in de wereld. Met getuigenissen van individuen die al actief zijn in het streven naar morele ambitie, fungeert dit boek niet alleen als een gids, maar ook als een bron van motivatie en aanmoediging voor de lezers om hun eigen pad te volgen.

Het boek biedt niet alleen inzichten en richtlijnen, maar ook praktische strategieën en tips voor het integreren van morele ambitie in het dagelijks leven en professionele carrières. Door middel van concrete voorbeelden en uitdagende vragen worden lezers aangemoedigd om hun eigen waarden en doelen te heroverwegen en te streven naar een leven dat is gewijd aan het dienen van anderen en het bijdragen aan een betere wereld.

Met reacties van invloedrijke figuren die de kracht en relevantie van dit boek onderstrepen, is het duidelijk dat morele ambitie een concept is dat niet alleen inspirerend is, maar ook praktisch toepasbaar in de moderne wereld. Dit boek zal zeker een grote bron van inspiratie en begeleiding zijn voor degenen die ernaar streven een positieve impact te hebben op de wereld om hen heen.

“Morele ambitie” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.