Boekentip:

Slaap | Matthew Walker
"Slaap" is een boek over slaap dat diepgaand inzicht biedt in de cruciale rol van slaap en dromen in ons leven, gebaseerd op recente wetenschappelijke ontdekkingen. Verhelderend en levensveranderend.
"Slaap" is een boek over slaap dat diepgaand inzicht biedt in de cruciale rol van slaap en dromen in ons leven, gebaseerd op recente wetenschappelijke ontdekkingen. Verhelderend en levensveranderend.

Boekentip:

Slaap | Matthew Walker

Ik moet iets bekennen.

Hoewel ik tijdens de intakes voorafgaand aan de behandelingen die ik geef altijd al vroeg of iemand last had van slaapproblemen, deed ik daar vaak niet zo veel mee tijdens de behandeling zelf.

Als iemand zich bijvoorbeeld met somberheidsklachten, relatie- en slaapproblemen bij mij aanmeldde, ging mijn focus voornamelijk naar de eerste twee klachten uit.

Ik dacht namelijk dat slaapproblemen vanzelf wel zouden verminderen wanneer de andere klachten zouden verminderen.

En ik vond de behandeling voor slaap een beetje flauw… Kunnen we onze tijd niet beter besteden aan gedachtes analyseren en systeemgesprekken voeren dan bespreken of de matras van voldoende kwaliteit is en de kamer voldoende verduisterd? Daar komen mensen toch niet voor bij de psycholoog?

Ik heb net het boek ‘Slaap’ van Matthew Walker gelezen en vind slaap niet flauw meer.

Ik heb geleerd dat je lichamelijk ziek kan worden van slaaptekort en dat het een forse negatieve impact heeft op geestelijke gezondheid.

Slaapproblemen kunnen niet alleen het gevolg zijn van andere problemen zoals sombere gedachten en het relatieproblemen, maar kunnen deze problemen ook veroorzaken en/of versterken.

Dus hartstikke nuttig om slaapproblemen direct te behandelen. Walker noemt slapen zelfs het goedkoopste medicijn wat bestaat.

Hoe veel belang hecht jij aan slaap bij jezelf en/of in je behandelingen?


Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “Slaap”

Waarom hebben we eigenlijk slaap nodig? En wat maakt een gebrek aan slaap zo schadelijk voor ons? Tot voor kort ontbraken de antwoorden op deze vragen in de wetenschap. Echter, in de afgelopen twee decennia heeft een explosie aan nieuw onderzoek veel inzicht verschaft in een van onze meest fundamentele levensbehoeften. In het boek “Slaap” legt Matthew Walker, een hersenwetenschapper en expert op het gebied van slaap, uit waarom slapen en dromen van cruciaal belang zijn. De inzichten in dit boek hebben het potentieel om je leven ingrijpend te veranderen.

“Slaap” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.