Boekentip:

Spreek als TED | Carmine Gallo
In 'Spreek als TED' onthult Carmine Gallo de negen essentiële elementen van succesvolle TED-talks, gebaseerd op analyses van bekende TED-sprekers. Hij biedt een toegankelijke stapsgewijze methode voor boeiende presentaties.
In 'Spreek als TED' onthult Carmine Gallo de negen essentiële elementen van succesvolle TED-talks, gebaseerd op analyses van bekende TED-sprekers. Hij biedt een toegankelijke stapsgewijze methode voor boeiende presentaties.

Boekentip:

Spreek als TED | Carmine Gallo

Binnenkort ga ik een presentatie geven voor collega’s. Ik ga ze informatie geven over een nieuwe psychologische test.

Zo’n presentatie kan mij lang bezighouden.

Hoe zorg ik ervoor dat wat ik vertel nuttig is, maar ook leuk en interactief?

Ik kan uren bezig zijn met ideeën bedenken over de vorm, volgorde en inhoud van mijn presentatie.

Deze keer heb ik meer lol in het proces dan anders.

Ik lees ‘Spreek als TED’ van Carmine Gallo. Het is een vlot geschreven boek vol inspirerende tips.

De tips die Carmine geeft worden ontleend aan de beste TED talks die er zijn. Veel van die TED talks ken ik (en jij vast ook) en in vind het leuk om te ontdekken welke elementen van deze talks, de presentaties tot een succes maken.

Ook is het hoopgevend dat deze elementen in het boek tot concrete tips zijn vertaald zodat ze voor iedereen toepasbaar zijn.

Kortom, leuk vlot boek en een aanrader voor iedereen die zijn presentatieskills naar the next level wil brengen.

Hieronder alvast de drie tips die mij het meeste aanspraken:

  • Praat zoals tijdens een normaal gesprek (herken je bij jezelf of anderen dat zodra er gepresenteerd wordt intonatie en stemgebruik vaak op een onprettige manier wordt aangepast?).
  • Vertel een verhaal, waardoor de kennis die je over wilt brengen meer gaat leven. Deel bijvoorbeeld een persoonlijke ervaring over het thema dat je presenteert.
  • Gebruik je PowerPoint/Prezi…? Vul je slides niet met woorden maar met beelden, dit geeft je boodschap kracht. Veel woorden leiden alleen maar af van je boodschap. Carmine tipt om 40 woorden te gebruiken voor de eerste 10 slides bij elkaar. Slik… met 40 woorden had ik mijn eerste twee slides al gevuld.

Dus collega’s, letten jullie op of ik me aan mijn tips heb gehouden binnenkort?

Heb jij nog goede presentatietips om met ons te delen?

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “Spreek als TED”

Verken de bouwstenen van een geslaagde TED-talk in ‘Spreek als TED’. Carmine Gallo onthult de verrassende inzichten die hij heeft verworven na het analyseren van talloze TED-talks en het interviewen van gerenommeerde TED-sprekers zoals Brené Brown, Ken Robinson en Susan Cain. Daarnaast raadpleegde hij vooraanstaande experts op het gebied van psychologie, communicatie en neurowetenschap. Uit deze onderzoeken destilleerde Gallo negen elementen die alle succesvolle TED-talks delen. Hij heeft een stapsgewijze methode ontwikkeld die voor iedereen toegankelijk is en die je kunt volgen om een boeiende presentatie te geven die het publiek lang zal bijblijven.

“Spreek als TED” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken. Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.