Boekentip:

Trauma is iets wonderlijks | Steve Haines

Boekentip:

Trauma is iets wonderlijks | Steve Haines

‘Ik tril helemaal, is dat normaal?’ Naar dit filmpje wordt verwezen in het prachtig boekje ‘Trauma is iets wonderlijks’ van Steve Haines. Hoewel we van jagen vanalles kunnen vinden laat het filmpje heel duidelijk de reactie trillen zien. Dit wordt gezien als het ontladen van overtollige energie na een overweldigende gebeurtenis. Ben jij ook een beelddenker of wil je trauma uitleggen aan mensen op een meer toegankelijke manier dan met een dikke theoretische pil, dan is dit stripboek echt wat voor jou.

Samenvatting van ‘Trauma is iets wonderlijks’

Wat is trauma en hoe beïnvloedt het onze hersenfuncties? Hoe kunnen we herstel bevorderen? Wanneer we geconfronteerd worden met traumatische ervaringen, treden er complexe veranderingen op in ons lichaam en onze geest. Deze veranderingen kunnen resulteren in dissociatie, een mechanisme dat ons helpt om overweldigende emoties te vermijden. In een boeiend stripverhaal wordt de fascinerende wereld van trauma verkend, waarbij de verwarrende impact op onze hersenen en lichamen wordt belicht. Via levendige illustraties, metaforen met katten en muizen, en essentiële wetenschappelijke inzichten, onthult de verteller hoe de fysiologie van ons lichaam een cruciale rol speelt bij het herstel van trauma. Steve Haines, een ervaren lichaamsgericht therapeut met meer dan een kwarteeuw ervaring, heeft zijn therapeutische aanpak geëvolueerd op basis van diepgaande kennis over pijn en trauma. Hij integreert diverse disciplines, waaronder yoga, shiatsu, craniosacraaltherapie en Trauma Releasing Exercises (TRE®), in zijn behandelingen. Hij deelt technieken om fysieke veranderingen te bewerkstelligen, met de nadruk op het loslaten van diepgewortelde spierspanningen en trauma. Sophie Standing, een gespecialiseerde illustrator en ontwerper met een focus op menswetenschappen, heeft haar passie gewijd aan het verbeteren van de communicatie over welzijn door middel van illustraties. Ze werkt nauw samen met gezondheidsprofessionals om visuele content te creëren die welzijnsinformatie op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier presenteert. Samen brengen Steve en Sophie een waardevol werk tot leven dat de complexiteit van trauma en herstel op een toegankelijke manier belicht.

“Trauma is iets wonderlijks” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is nog niet beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven. Het aanbod op Storytel blijft zich uitbreiden, dus kijk zeker eens of het boek er nu wel op staat.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.