Boekentip:

Verlamd van angst | Agnes van Minnen
"Verlamd van angst" van Agnes van Minnen doorbreekt het taboe rond seksueel misbruik en onthult instinctieve overlevingsreacties na misbruik, biedt begrip, tips en hoop op herstel.
"Verlamd van angst" van Agnes van Minnen doorbreekt het taboe rond seksueel misbruik en onthult instinctieve overlevingsreacties na misbruik, biedt begrip, tips en hoop op herstel.

Boekentip:

Verlamd van angst | Agnes van Minnen

Afgelopen weekend sprak ik iemand over haar jeugd.

Er was haar iets seksueel grensoverschrijdends overkomen.

En nu als volwassen vrouw keek ze met onbegrip terug naar haar gedrag van toen.

❓’Waarom liet ik het toe?’

❓’Waarom zei ik niks tegen mijn ouders, zelfs toen ze er zo nadrukkelijk naar vroegen en de sfeer zo open was?’

❓’Waarom voelt de herinnering aan als een soort droom?’

Ik hoor haar vragen, die mij zo bekend in de oren klinken. Die ik zo veel slachtoffers van seksueel geweld heb horen uitspreken.

💡 Ik denk aan het boek ‘Verlamd van angst’ van Agnes van Minnen.

Dit boek heeft mij zo veel beter leren begrijpen wat er gebeurt met een slachtoffer van seksueel geweld.

📌 Het leerde me hoe gedrag wat vaak voor het slachtoffer en de omgeving zo onbegrijpelijk is, beter te begrijpen.

📌 Het leerde me welke vragen ik beter wel en niet kan stellen aan een slachtoffer van seksueel geweld.

Helaas raad ik iedereen dit boek aan.

Helaas, want als je zelf geen slachtoffer van seksueel geweld bent, ken je waarschijnlijk meerdere mensen die dit wel hebben meegemaakt.

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “Verlamd van angst”

Waarom heb ik geen luide kreet geslaakt? Waarom verzette ik me niet? Waarom bleef ik zwijgen? Waarom volgde ik de bevelen van de dader op? Waarom keerde ik steeds terug?

Veel vrouwen, en ook mannen, die slachtoffer zijn van seksueel misbruik, worstelen met deze innerlijke vragen. Uit schaamte durven ze hun verhaal vaak niet te delen, zelfs niet met vrienden of hulpverleners. In het baanbrekende boek “Verlamd van Angst” wordt gedetailleerd uitgelegd welke instinctieve overlevingsmechanismen, zoals bevriezen, vluchten, vechten of vermijden, actief worden tijdens en na seksueel misbruik. Het begrijpen van deze reacties, die wel degelijk een functie hebben, biedt vaak verlichting aan slachtoffers en ondersteunt hun herstel. Op deze manier kan de vicieuze cirkel van misbruik doorbroken worden, wat de kans op herhaling verkleint. Dit boek, dat op een begrijpelijke manier geschreven is, bevat uitleg, nuttige tips, de ontzenuwing van mythes en voorbeeldverhalen.

Agnes van Minnen, een vooraanstaand klinisch psycholoog en deskundige op het gebied van PTSS/trauma en angst, heeft honderden slachtoffers van seksueel misbruik behandeld. Ze is hoogleraar aan de Radboud Universiteit en deelt haar diepgaande expertise in dit belangrijke werk.

“Verlamd van angst” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.