Supervisie bij VGCt

Voor je opleiding tot CGT of CGW

Als VGCt supervisor ben ik geregistreerd bij de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) onder het registratienummer 305768.

Wat is CGT?

Cognitieve Gedragstherapie (CGT) is een evidence-based benadering van psychotherapie die zich richt op het begrijpen en veranderen van gedachten, gevoelens en gedragingen die bijdragen aan psychische problemen. Deze benadering heeft bewezen effectief te zijn bij een breed scala aan psychische aandoeningen.

Supervisie voor CGT

Als VGCt supervisor ben ik actief betrokken bij het begeleiden van professionals die zich willen specialiseren in CGT. Supervisie is een essentieel onderdeel van het opleidingstraject tot cognitief gedragstherapeut (CGT). Het biedt de gelegenheid om complexe casussen te bespreken, nieuwe therapeutische vaardigheden te ontwikkelen en te reflecteren op het therapeutisch proces. Het is een waardevolle kans voor therapeuten om te groeien in hun vakgebied en de hoogste kwaliteit zorg te bieden aan hun cliënten.

Supervisie voor CGW

Ik bied ook supervisie aan Cognitief Gedragstherapeutisch Werkers (CGW) in opleiding. Als jij een CGW in opleiding bent die op zoek is naar deskundige begeleiding en ondersteuning om je CGT-vaardigheden te verbeteren en je therapeutische competenties te ontwikkelen, ben ik hier om je te helpen.

Werkwijze

Tijdens de supervisie wordt op basis van ingebrachte casussen uit de praktijk van de supervisant gewerkt aan het aanleren van CGT-vaardigheden. Ik verwacht dat de supervisant op de hoogte is van de supervisie-eisen vanuit de VGCt en zelf verantwoordelijkheid neemt om aan die eisen te voldoen. Denk aan het tijdig inleveren van reflectieverslagen, eventueel initiatief nemen in het maken van de N=1 en werken aan de gestelde leerdoelen. Tijdens de supervisiesessies wordt naast het samen bespreken van casuïstiek en daarbij raadplegen van literatuur ook actief gewerkt met andere werkvormen zoals rollenspellen en het nabespreken van behandelopnames. Evalueren van de supervisie is belangrijk om het proces en de samenwerking goed te laten verlopen. We spreken daarom in het begin vaste evaluatiemomenten af en daarnaast is er in elke sessie ruimte voor reflectie op het supervisietraject.

Als je interesse hebt in het volgen van supervisie, plannen we eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin stemmen we af of er een praktische en inhoudelijke match is tussen jouw supervisievraag en mijn aanbod. In het geval van een match zal in een volgend gesprek een supervisiecontract worden opgesteld (overigens ook een vereiste vanuit de VGCt). Hierin zullen ook de supervisiedoelen vermeld moeten worden. Het is aan te raden alvast over je doelen na te denken vóór het kennismakingsgesprek.

De supervisie kan individueel, in duo of met drie personen worden gevolgd. De supervisie kan ook via beeldbellen of blended (deels via beeldbellen) worden gevolgd.

Tarief

  • Een individuele supervisiesessie van 45 minuten kost 115 euro (deze werkzaamheden zijn vrijgesteld van BTW).
  • Een duo supervisiesessie van 60 minuten kost 90 euro (deze werkzaamheden zijn vrijgesteld van BTW) per persoon.
  • Een supervisiesessie van 90 minuten met 3 personen kost 90 euro (deze werkzaamheden zijn vrijgesteld van BTW) per persoon.

Bovenstaande tarieven zijn inclusief voorbereidings- en rapportagetijd.

  • Het lezen en feedback geven van een N=1 kost 115 euro (deze werkzaamheden zijn vrijgesteld van BTW) per 45 minuten.

Hoe nu verder?

Neem gerust contact met me op door te mailen naar info@yentlklabbers.nl als je meer wil weten over mijn supervisiediensten of als je geïnteresseerd bent in het starten van een supervisietraject.

Samen kunnen we werken aan jouw groei binnen de CGT en bijdragen aan de verbetering van de geestelijke gezondheid van jouw cliënten.

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

Home    •     Over mij    •     Boekenkast    •   Boekenlijsten    •     Privacybeleid    •     Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.