Boekentip:

Wat is je overkomen? | Bruce D. Perry en Oprah Winfrey
Oprah Winfrey en trauma-expert Bruce Perry benadrukken de impact van jeugdervaringen op volwassen leven. Ze pleiten voor begrip, herstel en empathie, niet schuld en schaamte. Dit boek biedt hoop en veerkracht na tegenspoed.
Oprah Winfrey en trauma-expert Bruce Perry benadrukken de impact van jeugdervaringen op volwassen leven. Ze pleiten voor begrip, herstel en empathie, niet schuld en schaamte. Dit boek biedt hoop en veerkracht na tegenspoed.

Boekentip:

Wat is je overkomen? | Bruce D. Perry en Oprah Winfrey

𝐀π₯𝐬 𝐣𝐞 𝐝𝐒𝐭 π›π¨πžπ€ π₯𝐞𝐞𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐚𝐩 𝐣𝐞 𝐧𝐨𝐠 𝐧𝐒𝐞𝐭 𝐚π₯π₯𝐞𝐬, 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐰𝐞π₯ 𝐚π₯ 𝐑𝐞𝐞π₯ 𝐞𝐫𝐠 𝐯𝐞𝐞π₯.

πŸ“Œ Dan snap je wat het effect van trauma is op kinderen.

πŸ“Œ Dan snap je hoe hun beeld van henzelf, anderen en relaties hierdoor veranderen.

πŸ“Œ Dan snap je hoe hun gedachten, gevoelens en gedrag verandert.

πŸ“Œ Dan snap je hoe dit hun leven en hun persoonlijkheid vormt.

πŸ“Œ Dan snap je hoe moeilijk het is om patronen te veranderen. Zelfs als volwassene wanneer de trauma’s deccenia achter je liggen.

Het boek heet ‘Wat is je overkomen?’ Van Bruce D. Perry en Oprah Winfrey.

𝐃𝐒𝐭 π›π¨πžπ€ 𝐒𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐒𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞𝐞𝐧.

πŸ‘‰ Voor ieder persoon die zichzelf en/of anderen beter wil begrijpen.

πŸ‘‰ Voor iedere hulpverlener.

πŸ‘‰ Voor ieder mens.

Ik heb zelf net het vak persoonlijkheid en hechting afgerond op de gz-opleiding. Dit boek (wat overigens niet op de literatuurlijst van het vak stond) is de meest begrijpelijke vorm waarin ik de theorie van dat essentiΓ«le vak terug zie.

Ook lezen? Kan je ‘m lenen? Vriendelijk voor de planeet en je portemonnee. 🌍 Of koop het boek (tweedehands) via deze affiliatelink:

Samenvatting van “Wat is je overkomen?”

Oprah Winfrey en trauma-expert Bruce Perry streven naar een dieper begrip van mensen, hun gedrag en onze eigen innerlijke wereld. Ze streven naar het doorbreken van de cyclus van schuld en schaamte, in plaats daarvan richten ze zich op herstel en empathie. In plaats van de vraag “Wat is er mis met jou?” stellen ze de vraag “Wat is jou overkomen?” Deze verandering in onze benadering van trauma stelt ons in staat om ons verleden te begrijpen en de weg naar een hoopvolle toekomst in te slaan. Gebeurtenissen uit onze vroege jeugd, zowel positief als negatief, oefenen een diepgaande invloed uit op de volwassenen die we worden. Dit boek fungeert als een gids om relaties te herstellen, ogenschijnlijk onoverkomelijke obstakels te overwinnen en uiteindelijk een beter en bevredigender leven te leiden.

Gedurende haar hele carrière heeft Oprah samengewerkt met Dr. Bruce Perry, een wereldwijd vooraanstaande expert op het gebied van kindertrauma, die duizenden kinderen, adolescenten en volwassenen heeft behandeld. Gebaseerd op de meest recente bevindingen in de neurowetenschap en verrijkt met aangrijpende verhalen, toont dit boek ons een nieuwe weg naar herstel en onthult het onze ongelofelijke veerkracht na tegenspoed.

“Dit boek zal ‘aha’-momenten bieden aan iedereen die terugblikt op een moeilijke jeugd en zich afvraagt waarom het leven soms zo pijnlijk kan zijn. Het biedt tevens hoop voor een nieuw perspectief. Ook voor degenen die iemand in hun omgeving willen begrijpen die soms moeilijk is voor anderen of voor zichzelf”, aldus Huub Buijssen, klinisch psycholoog en auteur van onder andere “Als een dierbare depressief is”.

Oprah Winfrey heeft een speciale connectie opgebouwd met mensen over de hele wereld. Als gastvrouw en producent van het veelgeprezen en bekroonde “The Oprah Winfrey Show” heeft ze al meer dan vijfentwintig jaar miljoenen kijkers vermaakt, geΓ―nformeerd en ondersteund. Door haar inzet als vooraanstaande mediapersoonlijkheid en filantroop behoort ze tot de meest invloedrijke en bewonderde publieke figuren ter wereld.

Kinderpsychiater en neurowetenschapper Bruce D. Perry, MD, PhD, is de oprichter van het Neurosequential Network, senior fellow bij de ChildTrauma Academy en docent aan de faculteit Psychiatrie van de Northwestern University School of Medicine in Chicago. Samen met Maia Szalavitz schreef hij “De jongen die opgroeide als hond”, een bestseller gebaseerd op zijn werk met mishandelde kinderen, en “Het liefdevolle brein”, dat het belang van empathie belicht.

“Wat is je overkomen?” op Storytel

Een groot gedeelte van de boeken die ik deel, heb ik via Storytel als luisterboek geluisterd. Het is een fijne app voor luisterboeken en e-books. Je betaalt een laag vast maandbedrag, wat je toegang geeft tot heel veel Nederlandse en Engelse boeken (en andere talen). Dit maakt het een betaalbaar alternatief voor het kopen van boeken. Lees hier mijn review van Storytel.

Dit boek is beschikbaar op Storytel in het engels op het moment dat deze blog is geschreven.

Probeer Storytel nu zelf uit tijdens de gratis proefperiode door op de onderstaande banner te klikken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BOEKENTIPS IN JE MAILBOX?

Ontvang wekelijks een mail met een boekentip of andere waardevolle informatie over psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

BIG-code (gz-psycholoog): 69932341225
AGB-code: 94113864
VGCt registratienummer: 305768

HomeΒ  Β  β€’Β  Β  Β Over mijΒ  Β  β€’Β  Β  Β BoekenkastΒ  Β  β€’Β  Β BoekenlijstenΒ  Β  β€’Β  Β  Β PrivacybeleidΒ  Β  β€’Β  Β  Β Algemene Voorwaarden

Contact: info@yentlklabbers.nl

Deze website is ontworpen en gemaakt door Beyond Websites

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.